Unite 13, älskar texten! Så bra!

Love came down to our rescue

I will follow!

God Jul!

Nu önskar jag er en riktigt god jul! Hoppas era dagar är toppenbra med mycket gemenskap, klappar och god mat! Men glöm inte vad julen egentligen handlar om, glöm inte ljuset som kom hit till jorden. Och glöm inte att att hand om dem omkring er och förstås er själva! :)

Luk 2

Jesu födelse

1 Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus* utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. 2 Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius* var landshövding över Syrien. 3 Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 4 Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit 5 för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. 6 När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. 7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.

8 I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten. 9 Då stod en Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de blev mycket förskräckta. 10 Men ängeln sade: "Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. 11 Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren*. 12 Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." 13 Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:

14 "Ära vare Gud i höjden
och frid på jorden,
till människor hans välbehag."*

15 När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta." 16 De skyndade i väg och fann Maria och Josef och barnet som låg i krubban. 17 Och när de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. 18 Alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. 19 Men Maria bevarade och begrundade allt detta i sitt hjärta. 20 Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt som de hade hört och sett, alldeles som det hade blivit sagt till dem.
 
Tack Jesus att du ville komma hit till oss, tack att du lyser än idag!

Sjung till Jesus!

 

Gud vill oss väl:)

Ha din glädje i Herren, han ger dig allt vad ditt hjärta begär. (Psaltaren 37:4 B2000)

God is love

Ibland blir vi människor så fokuserade på att man måste göra allt rätt, som om vi måste arbeta för att förtjäna Guds kärlek. Men vet ni det kommer vi ändå aldrig lyckas med, så försök göra det som är rätt men gör det av en bra orsak: att ni redan är så älskade och trygga i guds famn att ni inte kan sluta sprida den glädjen, kärleken eller tryggheten. Jag tror det är först då som de vi gör har betydelse, när vi gör det från hjärtat.

Var inte rädd, jag går bredvid dig.

Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
Var inte rädd, jag går bredvid dig.
(från låten kärleksvisan)
 
Den här texten är så vacker och bra! Idag när jag lyssnade på den så kom jag på att det är med en sån här kärlek Gud älskar oss. Han är liksom den där kärleken som man ibland drömmer om, men kanske tappat hoppet om. Han är äkta kärlek. Och jag tror att han just nu i dennna stund sjunger den här texten för dig. Var inte rädd, jag är ju med dig, jag har ju läget under kontroll. Våga lita på att jag håller om dig, jag kommer inte låte dig falla. Hos mig finns alla de saker som den här världen saknar; meningsfullhet och ljus, kärlek och hopp, tro och framtid. Så våga vara nära mig. Jag älskar dig, och jag älskade dig innan någon ens visste att du skulle finnas. Jag har skapat dig helt unik och jag är så stolt över dig. Du är så vacker och dyrbar! Låt mig få bära dig genom tuffa tider i livet, när det känns lättare att ge upp. Ge mig dina bekymmer så ger jag dig frid. Lita på mig när hoppet sviker och allt känns tugnt. Var inte rädd, jag går ju här bred
vid dig!
 

vrldensljus.blogg.se

joh 8:12 "Jesus talade åter till dem och sade: jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus." 1 joh 4:8 "... Ty gud är Kärlek." Jag tror på en gud som är ljus och kärlek, en gud som alltid kommer älska oss och som håller oss i handen. Som har en tröstande famn när vi behöver och som aldrig, aldrig någonsin lämnar oss. Den här bloggen är tänkt att skapa hopp och glädje i både trötta och fina dagar. För att sammanfatta så handlar den här bloggen om Jesus och hans kärlek.

RSS 2.0